Cemeteries

Summer opening hours:
April 1 to November 3
7:00 – 20:00

Winter opening hours:
November 3 to March 31
7:30 – 17:00

 

Városunkban összesen 726 db kijelölt fizető várakozóhelyet üzemeltetünk a 40/2008(X.31.) ÖKT rendelet alapján.
- Mosoni piacnál 102 férőhely (csütörtökön, szombaton 8-tól 14 óráig, I. díjzóna).
- Városkapu téren (munkanapokon és szombaton 8 és 14 óra között I. díjzóna),
- Kolbai utcában, Kórház utcában, Bástya utcában, Ady Endre utcában (II. díjzóna).
- A többi parkolóhelyeken munkanapokon 8–18 óra között, szombaton 8–14 óra között (I. díjzóna).

Az SZTK előtti, a mentőállomás előtti, illetve a rehabilitációs intézet előtti parkolókban az ellátásban részesülők 4 órára szóló ingyenes parkolójegyet kaphatnak a betegfelvételkor. Ezek az ingyenes parkolójegyek kizárólag ezekben a parkolókban érvényesek.

Az automatánál váltott parkolójegyeket, a bérleteket illetve parkolásra jogosító engedélyeket közvetlenül az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható helyen és ellenőrizhető módon úgy kell elhelyezni, hogy annak adatairól a parkoló ellenőr szükség esetén digitális felvételt tudjon készíteni.
Akinek a 40/2008(X.31) ÖKT rendelet 4 § (5) értelmében nincs érvényes parkolójegye, az a 40/2008(X.31) 6.§ (2) szerint pótdíjat köteles fizetni.

Ha a jármű

  1. parkolójegy, bérlet, parkolási engedély vagy mobiltelefonos díjfizetés nélkül,
  2. érvénytelen bérlettel vagy engedéllyel,
  3. nem ebben a rendeletben meghatározott módon elhelyezett parkolójeggyel, bérlettel vagy engedéllyel parkol, vagy
  4. a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi,

várakozási esetenként 1 órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat kell fizetni.

Jogosulatlan használat esetén a - műanyag zacskóban elhelyezett - pótdíjfizetési felszólítást az Üzemeltető alkalmazottainak a gépjármű szélvédőjére kell elhelyezni. Ezt a pótdíjfizetésre történő első felszólításnak kell tekinteni, amely annak kihelyezésével, a pótdíjfizetési felszólításon szereplő időpontban kézbesítettnek minősül (a továbbiakban első fizetési felszólítás).

A pótdíj kihelyezéséről az Üzemeltető fényképfelvételt készít, amely egyben az első fizetési felszólítás kézbesítését is bizonyítja.

40/2008(X.31) 6 § (5) bekezdése szerint, ha a (2) bekezdés alapján kiszabott pótdíjat a pótdíj kiszabásának napját követő 15 napon belül megfizetik, a pótdíj az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj összegével egyenlő. A pótdíj összege 15 napon túli befizetés esetén az egy órai várakozási díj negyvenszerese.

Parkolhat akár mobiltelefonnal is!

Két féle rendszer üzemel, egy regisztációhoz kötött: fizessenmobillal.hu vagy egy regisztáció-mentes lehetőség, ami a telefonszámlán jelenik meg vagy a feltöltés összegéből vonódik le a parkolás díja: http://www.mobilparkolas.hu

Aki csak Mosonmagyaróváron parkol, de azt viszont sokat, kedvező áron vásárolhat parkolási bérletet, akár cég, akár magánszemély. Ha ritkábban parkol, de mindig gondja van az aprópénzzel, vásárolhat magának előre feltöltött CHIP-kártyát.

Ügyfélszolgálati iroda:

Mosonmagyaróvár, Vízpart u. 2/b
Tel/FAX.: 96/820-023

Nyitva: Délelőtt Délután
Hétfő: --- 13-15
Kedd-Csütürtök: 09-11 13-15
Péntek: 09-12 ---