Mosonmagyaróváron a Mosoni-Dunán — Mosonban a Fazekas Mihály utcában (Biczó), Magyaróváron a Strand utcában (Itató) —, valamint a Bauer Rudolf utcában a Báger-tónál található szabadvízi fürdőhely. Az említett szabadstrandokat városunkban a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztá-lyának Közegészségügyi Osztálya jelöli ki. A hatóság a korábbi évekhez hasonlóan idén is június 15. és augusztus 31. között határozta meg a fürdési idény időtartamát.
A szabadstrandokat a Mosonmagyaróváron a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. üzemelteti. Az üzemeltető felelőssége, hogy a szabadstrandok vízminősége folyamatosan megfeleljen a hatóság által előírtaknak. Minden fürdőző érdeke, hogy ügyeljen a tisztaságra, az üzemeltető által előírt szabályokat betartsa, szabálytalanság észlelése esetén mások figyelmét is felhívja erre.
A fürdőzők, sportolók, pihenésre vágyók biztonsága és a rend megtartása érdekében a strandlátogatóknak a következő, legfontosabb szabályok betartására kell figyelniük:
1. A közegészségügyi előírások betartása és a balesetek megelőzése érdekében a fürdőhely területére állatot bevinni, sétáltatni, fürdetni szigorúan tilos.
2. A fürdőhely egész területén tilos kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával, egyéb járművel közlekedni, dohányozni, tüzet okozó tevékenységet végezni.
3. A víz a kihelyezett bójákon kívül hirtelen mélyül. Ügyeljenek arra, hogy a gyermekek, úszni nem tudók a part közelében maradjanak!
4. Gyermek-, ifjúsági és egyéb csoportok esetében a csoport kísérőjének, szervezőjének felelőssége, hogy az ott tartózkodási ideje alatt megfelelő létszámú felügyeletet biztosítson magának.
Vigyázzanak egymásra, és értékeikre, hogy a szabadban eltöltött idő mindenki számára egyformán nyújtson pihenési és kikapcsolódási lehetőséget!
A lakosság stranddal kapcsolatos észrevételeivel, javaslataival, kérdéseivel hétköz-napokon a 96/577-490-es telefonszámon fordulhatnak a Városüzemeltető Kft-hez.
Baleset, rosszullét esetén a 112-es telefonszámot kell hívni!
Amennyiben szabálysértéssel kapcsolatosan szeretnének bejelentést tenni, munkaidőben megtehetik a Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet (96/283-430) telefonszámán, munkaidőn kívül a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság (96/215-433) telefonszámán.
220712 holnap strand