Városunkban összesen 1101 db kijelölt fizető várakozóhelyet üzemeltetünk a 10/2016(II.19) ÖKT rendelet alapján.
- Mosoni piacnál 129 férőhely (kedden, csütörtökön, szombaton 8-tól 14 óráig, Kiemelt. díjzóna).
- Kiemelt díjzónában 219 férőhely
- I díjzónában 387 férőhely
- II díjzónában 366 férőhely
A parkolóhelyek munkanapokon 8–18 óra között, szombaton 8–14 óra között fizetőkötelesek. Az általánostól eltérő üzemeltetési idő a kihelyezett tájékoztató táblán fel van tüntetve!

A szakrendelők előtti, a mentőállomás előtti, illetve a rehabilitációs intézet előtti parkolókban az ellátásban részesülők 4 órára szóló ingyenes parkolójegyet kaphatnak a betegfelvételkor. Ezek az ingyenes parkolójegyek kizárólag ezekben a parkolókban érvényesek.

Az automatánál váltott parkolójegyeket, a bérleteket, illetve parkolásra jogosító engedélyeket közvetlenül az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható helyen és ellenőrizhető módon úgy kell elhelyezni, hogy annak adatairól a parkoló ellenőr szükség esetén digitális felvételt tudjon készíteni.
Akinek a 10/2016(II.19) ÖKT rendelet 5 § (4) értelmében nincs érvényes parkolójegye, az a 10/2016(II.19) 7.§ (2) szerint pótdíjat köteles fizetni.

Ha a jármű

  1. parkolójegy, bérlet, parkolási engedély vagy mobiltelefonos díjfizetés nélkül,
  2. érvénytelen bérlettel vagy engedéllyel,
  3. nem ebben a rendeletben meghatározott módon elhelyezett parkolójeggyel, bérlettel vagy engedéllyel parkol, vagy
  4. a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi,

várakozási esetenként 1 órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat kell fizetni.

Jogosulatlan használat esetén a - műanyag zacskóban elhelyezett - pótdíjfizetési felszólítást az Üzemeltető alkalmazottainak a gépjármű szélvédőjére kell elhelyezni. Ezt a pótdíjfizetésre történő első felszólításnak kell tekinteni, amely annak kihelyezésével, a pótdíjfizetési felszólításon szereplő időpontban kézbesítettnek minősül (a továbbiakban első fizetési felszólítás).

A pótdíj kihelyezéséről az Üzemeltető fényképfelvételt készít, amely egyben az első fizetési felszólítás kézbesítését is bizonyítja.

10/2016(II.19) 7 § (5) bekezdése szerint, ha a (2) bekezdés alapján kiszabott pótdíjat a pótdíj kiszabásának napját követő 15 napon belül megfizetik, a pótdíj az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj összegével egyenlő. A pótdíj összege 15 napon túli befizetés esetén az egy órai várakozási díj negyvenszerese.

Parkolhat akár mobiltelefonnal is!

A mobiltelefonnal történő jegyvásárlás lehetőségéről tájékozódhat a Nemzeti Mobilfizetés Zrt honlapján, illetve az automatákon elhelyezett tájékoztatón is.

Aki csak Mosonmagyaróváron parkol, de azt viszont sokat, kedvező áron vásárolhat parkolási bérletet, akár cég, akár magánszemély.

Ügyfélszolgálati iroda:

Mosonmagyaróvár, Vízpart u. 2/b
Tel/FAX.: 96/820-023

Nyitva: Délelőtt Délután
Hétfő: --- 13-15
Kedd-Szerda: 09-11 13-15
Csütürtök --- 13-15
Péntek: 09-12 ---