A mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. hatvanötmillió forint támogatást nyert „A mosonmagyaróvári Pártok Háza korszerűsítése” című projektjéhez. A támogatás intenzitása a KEOP 5.3.0/A/09-es Épületenergetikai fejlesztések programban 70%. A teljes beruházás meghaladta a kilencvenmillió forintot.

Több mint kilencvenmillió forintból korszerűsítette a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a mosonmagyaróvári Pártok Háza épületet. A beruházás célja, az épület energetikai korszerűsítése volt: fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét tartalmazta. 2011. november 24-én ünnepélyesen is átadták a felújított Irodaházat: Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár gazdaságért felelős alpolgármestere, Kosár Tibor a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezető igazgatója, a kivitelezők nevében pedig a Szabó és Társa Kft. képviselője és Lőrincz István vállalkozó.

Az 1984-ben épült úgynevezett Pártok Házában most irodák működnek, melyeket pártok és vállalkozások bérelnek. Felújítás a kétszintes épületben eddig még nem történt.
Az épületben harmincnyolc iroda, egy tárgyaló és egy előadóterem található. A beruházás során a pinceszint feletti födém hőszigetelésével tudták a földszint megfelelő hőszigeteltségét biztosítani. Jelen pályázat a pince feletti födém, az emelet feletti lapostető és a falak hőszigetelésére, az ablakok cseréjére és a fűtési rendszer korszerűsítésére terjedt ki.

A hőközpont átalakításával és bővítésével időjáráskövető szabályozású lett a fűtési rendszer. Így egy változó fűtési előremenő hőmérsékletet tudnak előállítani, a radiátorok termofejeinek szabályozását a beépített frekvenciaváltós szivattyú hidraulikailag követi. Az irodahelyiségek túlfűtését, illetve alulfűtését a radiátorok termosztát fejjel történő ellátásával, és a radiátorszelepek cseréjével oldották meg.
Az előadóterem szellőzését az elavult Fűtőber légkezelő helyett hővisszanyerővel ellátott légkezelő teszi gazdaságossá.

A projekt nyolc hónap alatt valósult meg (2011. március elseje és 2011. október 31. között), a nettó összes elszámolható költsége: 93.041.023 forint, a támogatás összege és mértéke: 65.128.716 forint, 70%.
A beruházás a tervezett határidőre elkészült, a műszaki átadás 2011. október 14-én megtörtént, és már a városlakók is láthatják a műszakilag és esztétikailag is megújult Pártok Háza épületét. Az irodaház szép és korszerű színfoltjává vált a mosonmagyaróvári városközpontnak.

A projektben foglalt műszaki tartalmon kívül a beruházással egyidőben több felújítási munkát is elvégzett az épületen a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. saját forrásból. Így az átadásra megszépültek az irodaház külső lépcsői és pihenőrészei, valamint a belső illemhelyiségek. Mivel több cég is ügyfélszolgálati irodát tart fenn az épületben, így saját forrásból még egy mozgáskorlátozott feljárót is készítettek, hogy ezek az irodák akadálymentesen megközelíthetőek legyenek.

 

Mosonmagyaróvár, 2011. november 24.

 

 

A projekt adatai

A projekt címe: „A mosonmagyaróvári Pártok Háza korszerűsítése”
A Kedvezményezett: Városüzemeltető és Fenntartó Korlátolt Felelősségú Társaság
A Közreműködő Szervezet: KEOP Végrehajtási Osztály Energia Központ Nonprofit Kft.
A projekt kódja: KEOP-5.3.0/A/09-2010-0094
Projekt elszámolható költsége: 93.041.023 Ft
Támogatás összege: 65.128.716 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Önerő összege: 27.912.307 Ft
A projekt időtartama: 2011.03.01-2012.01.16.