A mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. közel negyvenmilliós eszközfejlesztést hajtott végre uniós támogatással. A projekthez 11 939 691 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv "Mikro- kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése" című pályázati kiírásán.

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft-t Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata alapította, a tulajdonosa is 100%-ban az önkormányzat. A vállalkozás fő tevékenysége az apportált önkormányzati vagyon eredményes működtetése, a város tulajdonában, vagy kezelésében lévő területekkel, az ingatlanokkal kapcsolatos városgazdálkodási feladatok ellátása különböző területeken. Ilyen a köztisztaság biztosítása, a közparkok, a közutak, az utak-hidak, a közvilágítási hálózat és a játszóterek fenntartása és üzemeltetése, a síktalanítási és városrendezési feladatok ellátása és a vizek-szennyvizek kezelése, távhőszolgáltatás.

2008-ban a gazdasági válság hatására a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. fejlődése is megtorpant, ez a jelenlegi beruházás, az eszközök megújításával hozzájárult a Kft. versenyképességének megőrzéséhez.

A „Technológia fejlesztés a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft-nél" című GOP-2.1.1.-11/A-2011-0260-as projekt keretében több mint harminckilencmillió forintból korszerűsítette az eszközparkját. A beruházás célja az volt, hogy az új gépekkel javuljon a munkavégzés hatékonysága és minősége. A pályázatot közel tizenkétmillió forinttal támogatta az Európai Regionális Fejlesztési Alap. A pályázat közreműködő szervezet a MAG Zrt.

A megvásárolt személyemelő felépítmény, kotró-rakodó gép, ágaprító-daráló gép, kompresszor és a füstgáz elemző mind azt a célt szolgálják, hogy a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő Kft. lépést tudjon tartani a kor követelményeivel, gépparkja korszerű és hatékony legyen.

A projekt támogatási szerződését 2011. augusztus 4-én írták alá, a beszerzést ténylegesen 2011. szeptember 12-én kezdték meg. Jelenleg a pályázat adminisztratív feladatai zajlanak, mely várhatóan 2011. december 31-én ér véget.