Gyepmesteri tevékenység

Publikálva: 2008-12-12 Frissítve: 2024-03-04
Társaságunk üzemelteti a város gyepmesteri telepét, mely. a Lajta duzzasztóműnél az árvízvédelmi töltés mellett található. Az itt kialakított 5 boxban és kiszolgáló épületben feladatunk a megfelelő oltásokkal ellátni, és 45 napig megfigyelés alatt tartani a befogott állatokat. Ezt követően kiközvetítésre kerülnek a vonatkozó önkormányzati rendelet előírásainak megfelelően. Gyepmesteri szolgáltatásaink közé tartozik az elhullott állatok előírásoknak megfelelő elhelyezése is.

A gyepmesteri tevékenységet egyelőre csak Mosonmagyaróvár területén végezzük, máshol szolgáltatásként, a távolságtól függő egyedi árakkal történik.

 


A kutyák további sorsa

A vállalat célja, hogy a befogott, vagy leadott állatokat ne kelljen elaltatni, ezért kapcsolatain keresztül megpróbálja új gazdákhoz kiközvetíteni az állatokat. Az utóbbi egy éves működés alatt egy állat elaltatására sem volt szükség, köszönhetően a hatósági feladatokat végző állatorvosnak, és a civil szervezeteknek. A befogott állatok 99%-a kutya.

Segíts, hogy ne kelljen elaltatni! Lehetőségek, tennivalók

A befogott kutyákat felelős gazdaként a befogás, a beoltás és az etetés díjának megfizetése után a vonatkozó törvény betartását vállalva, az azokban meghatározott céllal el lehet vinni, így például állatkísérletek alanyának nem! Amennyiben a kutya kiközvetítésre kerül, de időközben gazdája is jelentkezik érte, akkor a költségek átvállalása után kérjük a kutyát eredeti gazdájának visszaadni szíveskedjenek!

Szolgáltatási díjak

Mindenkor hatályos Gyepmesteri szolgáltatási díj szerint. 

Hol jelentkezhet, ha kutyát szeretne örökbe fogadni?

Városüzemeltető és Fenntartó Kft.
9200 Mosonmagyaróvár
Barátság u. 1/B
Tel.: (96) 577 490         +36 30/ 590 68 32